Balanceren

Verschil uitlijnen en banden balanceren

Uitlijnen en banden balanceren zijn twee verschillende begrippen die soms door elkaar gehaald worden. Waarbij uitlijnen het afstellen van de ophanging betreft, gaat het bij balanceren erom dat de band recht op de velg staat. Banden balanceren wordt gedaan om trillingen weg te nemen. Zowel balanceren als uitlijnen is gericht op een maximale levensduur van uw banden. Hierdoor doet u langer met uw banden en rijdt u comfortabeler en zuiniger.

Balanceren van banden voorkomt trillingen in stuur en stoel, en ongewenste slijtage

Trilt het stuur bij een bepaalde snelheid of voelt u een trilling in de stoelzitting? Dan is het balanceren van uw banden de oplossing tegen de aanwezige onbalans.

Banden balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat ‘bonken’. Niet goed gebalanceerde wielen veroorzaken onnodige slijtage aan de wielophanging en het stuurhuis van de auto, en aan de banden.

Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto.

 

Bruno Schadeherstel beschikt over het nieuwste apparatuur om uw banden optimaal te kunnen balanceren. Zelfs met flat tire banden kunt u bij ons terecht. Bel ons voor het maken van een afspraak op 0475-34244 of kom langs.